16 – Aitoa kirkastusta

Mielikuvani Mikon kissanaamiosta murenee, kun kuulen kirkonkellojen soivan.
Olen juuri astellut Hervannan kirkon ohitse ja kellojen jylhät äänet kuulostavat aivan tuomiopäivän soinnuilta. Ahdistukseni on ollut jo viimeisten tuntien ajan lähes käsinkosketeltavaa, mutta nämä kumahdukset alkavat antaa viimeisiä tahteja murtumiselleni.
Ajatus viinan tuomasta pääkopan puhdistuksesta alkaa kaivautumaan esiin.

Se tuntuu jopa jo houkuttavalta.

Täysin persaukisena kuitenkin nämä mieliteot jäävät vain haaveilun tasolle.
Onneksi matka Hervannan poikki on mennyt joutuisasti, eikä tyttäreni äidin asunnolle ole enää kuin muutamia satoja metrejä.
Vaikka menneiden vuosien lääkitykset ja niiden yhdistelmät ovat vieneet minulta kyvyn tuntea onnellisuutta, side ja rakkaus omaa lasta kohtaan on ikuinen.

Jeesus kuinka ikävä tuota nappisilmää minulla onkaan ollut.

Vastaani kävelytiellä tulee  4 hengen ihmisrypäs, juhlatuulella olevia teekkareita. Ilojuomaa reippaasti nauttineena he vaikuttavatkin olevan erittäin sosiaalisella tuulella ja päätänkin pummata heiltä yhden savukkeen.

Tämä joukko koostuu yhdestä herrasta ja kolmesta naisesta. Pysäytän heidät kohteliaasti ja toivotan erinomaista vappua.
Ilmeisesti tämä joukon ainoa poika on vappupillun toivossa, hän nimittäin alkaa rääpimään päätänsä heti savukkeen pyynnön jälkeen.

On todella huvittavaa, miten aina tälläisistä hiirimäisistä pojista kuoriutuu varsinainen urosleijona esiin kuuden oluen jälkeen, kun he tuntevat reviirinsä uhatuksi.
Tämä silmälasipäinen, 195cm pitkä, akustisen kitaran paksuinen kuikelo, haluaa ilmeisesti tehdä vaikutuksen seurueessa oleviin naisiin.

Hän tönäisee minua rintakehästä ja naureskellen toteaa ”painu pummi vittuun”.

Vaikka mieleeni alkaa juolahtelemaan showpainista tuttuja liikkeiden nimiä, pystyn pitämään aggressioni kurissa. Tämä reppana kuitenkin yrittää parhaansa jotta saisi myöhemmin palkinnon näiltä naisilta ritarillisuudestaan.
Loppuillasta hän kuitenkin katselee opiskelija-asunnossaan yksin Hobby Hallin kuvastosta naisten alusvaatteita ja heittää säälittävän määrän spermaa talouspaperiin.

Päätän kuitenkin antaa pojalle pienen muistutuksen siitä, että ihan jokaiselle ihmiselle ei kannata alkaa aukomaan päätänsä.
Nappaan tämän juipin Hk:n sinisen lenkin paksuisesta niskasta kiinni ja painan voimalla hänen päänsä asfalttiin. Hallintaotteessa oleva hiirulainen alkaa melkeinpä itkemään ja esitän kysymykseni uudelleen: ”Voisinko saada yhden savukkeen?”

Hän kaivaa maassa maatessaan haalareidensa taskusta puolikkaan askin tupakkia ja ojentaa sen minulle. Isken näille nuorille daameille vielä veikeästi silmää, samalla tokaisten:
”muistakaahan neidit että laudat kuuluvat seinään ja luurangot kaappiin”.
He punastuvat ja hymyilevät vienosti minulle jatkaessani matkaa.

Kuulen taustalta vielä tämä poikasen suusta joitain uhkailevia sanoja. En jaksa enää välittää niistä. Pääasia että nyt on tumppien sijasta oikeita savukkeita.

Seuraavaksi vastaani näyttää kävelevän kolmen nuoren tytön porukka. Äkkiseltään vilkaistuna totean heidän olevan täysi-ikäisiä. Luon nopeat mielikuvat siitä, miltä nämä neidit mahtaisivat näyttää alasti sänkyyni sidottuina tai miltä heidän kiinteät pakaransa näyttäsivät ottaessani heitä hellästi takaapäin. Yhdellä heistä on päällään napapaita ja olen taas kiihottunut.

Katsellessani näitä Doriksia irstaalla ilmeellä, saan vastalahjaksi veikeät hymyt.
Ehkä pärstäni vain naurattaa heitä, tai sitten nämä likaiset nuoret tytöt haluaisivat mielellään kokea hieman varttuneempaa makkaraa.

Ohittaessani heidät saan sieraimiini jumalaisen hajuveden tuoksun. Tämän saman hajuveden olen ennenkin haistanut, ja aivoni alkavat jyskyttää.
Ne jyskyttävät aivan kuin pienet miehet hakkaisivat valtavilla kepeillä rumpua, jonka kalvo on tehty esinahasta.

Muistojen aikajuna on taas lähtenyt laiturilta viisi ja palaan vuoteen 2011.
Olen Valkeakoskelaisella paperitehtaalla töissä ja viimeinen yövuoro on juuri päättymässä. Työputki on ollut rankka, joten seuraavat kuusi vapaapäivää tulevat enemmän kuin tarpeeseen.

Juuri kun olen laittamassa pillejä pussiin ja lähtemässä vaihtamaan haalareita pois päältäni, saan hyvältä ystävältäni Marilta tekstiviestin, jossa hän kysyy että voinko puhua puhelimessa. Menen samantien junalaiturille soittamaan hänelle, sillä tekstiviesti ilman hymiöitä tuntuu aina jotenkin vakavalta.

Hän kertoo olevansa toisella paikkakunnalla Aitoon Kirkastusjuhlilla ja munanneensa.
Pienen tiedustelun jälkeen selviää, että he ovat varastaneet yhden kaverin vanhemmilta auton ja ovat leikkineet Pälkäneen hiekkateillä Juha Kankkusta.

Nyt auto on ojassa ja hän kysyy neuvoa.
Olen aina ollut lojaali hyville ystäville. Jos minulle antaa perunoita, annan takaisin perunoita. Jos joku kusee muroihini, paskannan hänen päällensä.

Ilmoitan että yövuoron päätyttyä otan auton alle ja lähden pelastamaan tämän haaksirikkoutuneen ja humaltuneen rallitiimin.

Saavun puolen tunnin ajomatkan jälkeen juhla-alueelle autollani, ja väkeä on kuin Tokmannin edessä jonottamassa ilmaisia ämpäreitä. Tunnelma on kuin jossain helvetin zombien aiheuttamassa maailmanlopussa. Ihmiset laahustavat kuin haamut ja päästävät epäinhimillisiä lauseita suustaan. Osa makaa sammuneina maassa ja osa taas yrittää harrastaa jonkinlaista seksuaalista kanssakäymistä metsässä.

Vittu mitkä festarit.

Otan puhelimella yhteyden Mariin ja kysyn reittivinkkejä kolaripaikalle.
Hän antaa ajo-ohjeet ja lähden suunnistamaan. Ajan 20 minuuttia loputtomalta tuntuvaa kapeaa metsäreittiä ja saavun pian tälle tapahtumapaikalle, jossa arvokas auto on kyljellään ojassa. Nousen autosta nauraen ja mietiskellen, että yllättävän pitkälle he ovat pääseet.

Tämä ralliporukka on kännissä kuin lakkiapinat ja puheesta tuskin saa selvää. Lapsuuden ainut tyttöpuolinen ystäväni Mari, istuu maassa epätoivoisesti itkien.
Kaappaan hänet syliini, lohdutan ja kerron kaiken olevan kunnossa.

Tilanteen rauhoituttua lisää ongelmia on luvassa. Kolariauton takapenkillä nimittäin makaa sammuneena Marin poikaystävä.
Emme saa häntä hereille vaikka kuinka lujaa häntä läiskimme naamaan.

Aika käy vähiin ja ratkaisuja on alkava tekemään pian. Olemme kaikki kusessa kurkkujamme myöten jos poliisit sattuvat saapumaan paikalle.
Olen kuullut juttua Marilta, kuinka heidän suhteensa on ollut välillä hyvinkin haastavaa tämän poikaystävän toimesta. Hän ei ole osannut arvostaa tätä prinsessaa ja on muutenkin ollut täysi kusipää.

Korotan ääntäni tässä humalaisessa seurueessa ja komennan kaikki autooni.
Aika loppuu ja pelkään oman pääni olevan myös pölkyllä jos virkavalta pamahtaisi nyt tapahtumapaikalle.

Jätämme tämän sammuneen kusipään ojassa olevaan autoon ja poistumme paikalta.

Koko automatka kuluu lähes hiljaisuudessa. Hiljaisuus ei johdu juhlaväen sammumisesta vaan tilanteen vakavuudesta. Tästä on tulossa varmasti poliisiasia; ojaan ajaminen, heitteillejättö, rattijuopumus ja auton varastaminen. Eikä painetta yhtään vähennä tieto siitä, että seuraavana päivänä tieto kulkeutuu Marin vanhemmille, joiden auton nämä rallilegendat varastivat.

Kello alkaa käymään jo puoli yhdeksää aamulla kun saavumme kotikaupunkiimme. Tiputtelen seurueen jäseniä heidän koteihinsa. Mutta Mari on edelleen hiljaa.

Hän ei tiedä mitä tehdä tai minne mennä. Hän vaikuttaa järkyttyneeltä, enkä ihmettele sitä yhtään. Promillet alkavat laskea ja todellisuus valjeta.

Hän haluaisi jäädä kaupunkiin kävelemään mutta suojeluvaistoni herää ja haluan viedä tämän haavoittuneen prinsessan turvaan.
Vien hänet asuntooni ja peittelen sängylleni nukkumaan.
Hänellä tulee olemaan melkoinen asioiden selvittely edessä, joten ainakin yhdet kunnon yöunet hän on ansainnut ennen tulevaa paskamyrskyä.

Käyn vielä polttamassa savukkeen ja rullailemassa päivän tapahtumia päässäni. Toivottavasti se kusipää saa elämänsä herätyksen sinipukuisten miesten toimesta. Tunnen olevani oikeutettu ajattelemaan näin, koska ystäviäni ei paskasti kohdella.

Samassa nenääni nousee hupparistani enkelimäinen tuoksu.
Se tuoksu on tuon sängylläni makailevan neidon hajuvesi.

Hän ei taida vielä tänäkään päivänä tietää, että Aitoossa tapahtunut heitteillejättö oli kokonaan minun ideani.

2total visits,2visits today